Bokföring

För att kunna skapa bokföring behöver du först lägga till en bokföringstjänst. I nuläget har vi stöd för Fortnox och Visma eEkonomi, följ instruktionerna för lägga till en faktureringstjänst, men kom ihåg att bocka för även Bokföring.

Denna funktion kan automatiskt bokföra alla matchade betalningar i ert bokföringsprogram. På så sätt behöver ni inte pricka av dessa en och en.

  1. Gå in under Inställningar för tävlingen och sedan avsnittet Bokföring.
  2. Här kan du ställa in vilka konton som ska användas i bokföringen, kostnadsställe samt verifikationsserie. Välj också om det ska skapas en verifikation för alla betalningar, eller en per betalning.
  3. Gå till Betalningar och välj en genomförd import.
  4. Förutsatt att det finns några matchade betalningar i importen så kommer nu knappen Bokför matchade betalningar att visas.
  5. I nästa steg får du först en förhandsgranskning på vad som kommer att bokföras, klicka på Skapa verifikation(er) för att skapa upp detta i bokföringsprogrammet.

Skulle man ta bort en matchad betalning, eller matcha en ny betalning, efter att bokföringen är skapad, så kan man klicka på knappen Bokföring och få möjlighet att skapa en ändringsverifikation.

OBS! Ej matchade betalningar bokförs aldrig.